Dean Udatny

Dean Udatny

Marketing direktor, Go2Digital

Dean Udatny iskustvo je gradio kroz vodeće medijske kompanije u Hrvatskoj: Novi list, EPH (Hanza media), Styria Hrvatska i trenutno Go2Digital.

U zadnjih 20 godina iskustva radio je kao sales manager, project manager, sales direktor i marketing & produkt direktor. Radio je od printa, preko online platformi, eventa i konferencija te digitalnog vanjskog oglašavanja (digital out-of home) i, kako voli reći, stvarajući craft nove kategorije, povezujući native & DOOH.

Ako ga pitate, radio je s najvećim kompanijama od FMCG kategorija, auto industrije, telekoma, pharme, kozmetike ...

U posljednje vrijeme bavi se komunikacijama i kreiranjem proizvoda za DOOH koristeći podatke i povezujući ih s kreativnim i tehnološkim rješenjima.

U samo 3 godine, surađujući i kreirajući kampanje kao Doogvertising za Pedigree i Brigometar za CO uz BiŽiG osvojio je regiju i svijet na različitim festivalima od Cannesa, Euro Mixx-a, Effie-a, M&M Global Awards, Eurpobest, Ideje X, Somo borca...

(Doogvertising – jedna od najnagrađivanijih kampanja u Hrvatskoj i regiji. Festivali i nagrade: srebrni Effie – Media Innovation; zlato Mixx – Best Tech & Innovation; zlato Idea X – Digital Craft; dvije nagrade IAB Europe Mixx (zlato za Digital OOH category, srebro za Effective Use of data); pet nagrada Festival of Media Global zlato za najbolji marketing u stvarnom vremenu, real-time marketing, zlato za najbolje korištenje tradicionalnih medija – vanjsko oglašavanje, zlato za kreativno korištenje medija, bronca za najbolje korištenje tehnologije u digitalnim medijima i Grand Prix za kampanju godine); bronca Caness Lions u kategoriji Data technology; shortlist Caness Lions u kategoriji Data-driven Targeting; zlato za učinkovitost na M&M Global Awards (Effectiveness Award); zlato SoMo Borac 2021 u kategoriji Somotech; srebro Effie EUROPE u kategoriji Marketing Innovation Solution; zlato Eurobest u kategoriji Best use of Real-Time Data i 2 x shortlist Eurobest u Best use of Technology & Data driven targeting.)

Brigometar: Cannes, IAB MIXX Europe, Ideja X, somo Borac, Mixx , …. still loading ????

Iskustvo ga je naučilo: Umjerenost je vrlina, a ne mana. Tehnologija i kreativnost idu zajedno, no ne uvijek. Pa tako „Sreća pomogne nekad – rad uvijek!“

Možete ga naći na trčanju, planinarenju i na kakvom putovanju.

Kompanija

Dean Udatny

Program